Deprecated: Required parameter $options follows optional parameter $loglevels in /home/commlogd/hematology.dk/libraries/rokcommon/RokCommon/Logger/Joomla.php on line 33

Deprecated: Required parameter $category follows optional parameter $loglevels in /home/commlogd/hematology.dk/libraries/rokcommon/RokCommon/Logger/Joomla.php on line 33
Dansk Hæmatologisk Forskerskole
Log på Registrer

Log på

Dansk Hæmatologisk Forskerskole netværk (DHF) er etableret for at skabe et nationalt forum for hæmatologisk forskning, forskningsvejledning og koordineret kursustilbud.

Baggrunden for dannelsen af DHF i 2012 var den nye struktur for phd-uddannelsen i Danmark, hvor hvert universitet (KU, SDU, AU og AAU) etablerede selvstændige phd-forskeruddannelsesprogrammer (FUP´er). Indplaceringen af hæmatologien er forskellig ved de enkelte universiteter, men i flere tilfælde indgår hæmatologien i en fælles onkologisk-hæmatologisk FUP. Den primære opgave for de universitære FUP-er er at udbyde phd-kurser og en hovedopgave for DHF er at sikre national koordinering af udbuddet af phd-kurser fra universiteterne, men også gerne at udbyde egne DHF initierede phd-kurser. 

Ifølge vedtægterne for DHF beskrives formålene således:

  • DHF skal etablere et fælles forum for forskeruddannelsen indenfor dansk hæmatologi og relaterede discipliner gennem inddragelse af relevante forskergrupper, vejledere og ph.d.-studerende i Danmark.
  • DHF skal etablere et ph.d.-program i hæmatologi og relaterede discipliner, som sikrer den ph.d.-studerende tilknytning til en landsdækkende organisation med kontaktmulighed til aktive og stærke internationale forskermiljøer.
  • DHF skal understøtte behovet for forskeruddannelsesforløb, som en del af speciallægeuddannelsen.

DHF´s bestyrelse består dels af 4 repræsentanter for hæmatologien i de universitære forskerskoler og af 3 valgte repræsentanter, som samlet sikrer bred geografisk og forskningsmetodologisk forankring.

De fire universitære repræsentanter er

  • Professor Karen Dybkær, Aalborg Universitet
  • Professor Francesco d’Amore, Aarhus Universitet
  • Klinisk lektor Henrik Sengeløv, Københavns Universitet
  • Professor Niels Abildgaard, Syddansk Universitet

De øvrige 3 valgte bestyrelsesmedlemmer er

  • Laboratorieleder, lektor Niels Pallisgaard, Roskilde Sygehus
  • Forskningsansvarlig overlæge Lars Møller Pedersen, Herlev Hospital
  • Professor Hans Hasselbalch, Roskilde Sygehus.

Leder af DHF er professor Niels Abildgaard, mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

DHF står for koordinering af PhD-årskursus som afholdes i forbindelse med DHS årsmøde i marts måned. Det årlige kursus vil så vidt muligt også være åbent for præ-PhD studerende, forskningsårsstuderende mv.

Tilmelding til PhD kurserne sker som annonceret på DHS hjemmesiden. 

Vedtægter for DHF kan downloades her: Vedtægter